• Chatbot
  • Hjelp og veiledning
  • Hjem
  • Forbilder
  • Investering
  • Akademiet
  • Arrangementer
  • Rådgivning
  • Gründer
  • Tester
  • Faktaoversikt
Oppstart Saritas

Fra kjøkkenbenken til hele Norge

Gründer – Sarita Sehjpal

For 30 år siden kunne Sarita Sehjpal ikke lage mat og få trodde på henne. Nå leverer hun indisk mat til hele Norge.

SaritaS er bedriftskunde i DNB og selger indiske ferdigretter, SaritaS-sauser og kryddermiks i butikker landet rundt.

– For30 år siden kunne jeg ikke lage mat, men i dag lever jeg av å lage mat, sier Sarita Sehjpal.

I 2023 solgte SaritaS mer enn to millioner enheter med saus på glass og ferdigretter, og har truffet smaksløkene til mange. De mest populære sausene er «Butter Chicken» og «Tikka Masala». Av ferdigrettene er det «Butter Chicken» og «Kylling Tandori» som det selges mest av.

– Vi lanserte «Mango Curry»-saus for to år siden og den har blitt veldig populær.

Fokus på økonomi og markedsføring

Leif Årdal er kundeansvarlig for bedriften og har kjent familien siden de kom til Kristiansand.

– Jeg tror de har lykkes så bra fordi de aldri har gitt seg og jobber til sent på kveld. Sarita og Raj har jobbet sammen med familien siden de var små, og har vært gründere fra tidlig alder, sier han.

Kunderådgiveren mener også at de har lykkes fordi de har hatt fokus på økonomi og markedsføring.

– De har styrt bedriftsøkonomien godt og de er gode til å markedsføre seg. De har ikke trengt lånefinansiering, de har klart seg selv, sier han.

Oppstart Saritas

Fra kiosk til suksessrestaurant

Sarita og familien kom til Norge i 1972. Etter noen år kjøpte familien en kiosk på Torridal utenfor Kristiansand. Kiosken ble avløst av en liten kolonialbutikk, deretter en italiensk restaurant, og i 1995 åpnet hun og broren Raj Sharma restauranten Mother India.

– Min bror og jeg hadde alltid en drøm om å være de første til å åpne en indisk restaurant i Kristiansand, og Mother India ble raskt en suksess, sier Sarita.

Suverene produkter

I starten fikk de låne et storkjøkken i Kristiansand for å produsere og pakke maten. Etter hvert måtte de flytte til større og større produksjonslokaler, og i dag ligger det i Stokke i Vestfold.

– Vi var heldige, vi fikk kjedene med på laget, men måtte også vise til resultater, sier Raj.

Raj forteller at de hele tiden har hatt som mål om at produktene skulle være suverene.

– Kvaliteten på produktet går foran alt. I tillegg har butikkjedene vært veldig oppmuntrende og gitt oss gode hylleplasser, sier han.

Raj Sharm Saritas

Advarsler gjort til skamme

Sarita opplevde i starten at hun fikk en del advarsler.

– Jeg begynte å få en del advarsler. Nummer én – du er kvinne, nummer to – du har en minoritetsbakgrunn, og nummer tre – du ønsker å komme inn i dagligvarebransjen hvor de store regjerer. Jeg opplever i dag at jeg har gjort alle advarslene til skamme og leverer mat til hele Norge, sier hun.

Mennesket i sentrum

Raj forteller at de tidlig lærte seg kundeservice og kundeoppmerksomhet.

– For oss er mennesket i sentrum. I restauranten er det ekstremt viktig at du ser kundene, fordi alle mennesker liker en riktig form for oppmerksomhet, sier han.

I indisk kultur heter det at «Gjesten er min gud».

– Det er veldig symbolsk, og maten skal gi en kulinarisk opplevelse, en dybde. Gjesten er i sentrum, og vi vil aldri servere noe vi ikke selv vil spise. Vi er takknemlige for at folk spiser den maten vi lager, det er det viktigste for oss, avslutter han.

Se filmen om SaritaS

inger-ellen-nicolaisen

Fra 1 til over 150 frisørsalonger

Les historien

Oppstart fra A til Å

Lær om oppstart
Victoria - Fitgo

25 år og suksessrik gründer

Les historien

Footer navigasjon

Hovedkontor

Dronning Eufemias gate 30

0191 Oslo

Postadresse

DNB

Postboks 1600 Sentrum

0021 Oslo

Org. nr.

DNB Bank ASA

984 851 006

DNB Nettsteder

DNB Eiendom#huninvestererDNB NyheterDNB Tech BlogSbanken.no

Internasjonalt

DNB LuxembourgDNB SverigeDNB Danmark

Sosiale medier

Vilkår for brukPersonvernInformasjonskapslerPrislisteJobb hos ossSammenlign våre priser med andre selskaper på Finansportalen.no

© DNB