Modul 4 – Hva er en spareavtale og hvordan oppretter du det?
En spareavtale er en stabil og forutsigbar måte å spare på, og det er enkelt å opprette.
Hva er en spareavtale?
En spareavtale er i bunn og grunn en avtale du inngår med deg selv. Den gir deg muligheten til å gradvis spare over tid, slik at du kan nå dine langsiktige mål. For eksempel kan du enkelt bestemme deg for å sette av et fast beløp hver måned, som er en stabil og forutsigbar måte å spare på.
Enten du drømmer om å kjøpe din første bolig, pusse opp badet, eller reise verden rundt, kan det være lurt å ha klare sparemål. Disse målene fungerer som både inspirasjon og retningslinjer for hvordan du bør legge opp sparingen din.
Med en spareavtale, enten det er på en sparekonto eller i fond, kan selv små faste beløp vokse til betydelige summer over tid. Du kan for eksempel sette opp faste trekk på lønningsdagen, slik at sparingen skjer automatisk hver måned når pengene kommer inn på kontoen din.
Så mye sparer andre
Så mye sparer kvinner og menn gjennomsnittlig i spareavtaler i fond per måned i DNB
(Alder = Kvinner / menn)
- 20-29 år = 1 418 / 2 296
- 30-39 år = 2 100 / 2 952
- 40-49 år = 2 150 / 2 990
- 50-59 år = 2 197 / 3 106
Tallene viser gjennomsnittet av sum spareavtaleoverføringer i fond per kunde gruppert på kjønn for august, 2024. Kvinner har i gjennomsnitt 2,1 spareavtaler, menn har 2,3 spareavtaler.
Quiz – Spareavtale
Ta quiz og se hva du har lært om spareavtaler.
Ta kontakt med oss hvis du trenger hjelp.
Vi har rådgivere som kan hjelpe deg med å planlegge økonomien din.
Bli kontaktet av rådgiver*Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutviklingen, forvalters dyktighet, fondets risiko og forvaltningskostnader. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.