DNB er alltid på jakt etter flinke folk. Slik fikk vi tak i disse.
DNB har så langt rundt 2.000 personer som jobber med IT. Dette gjør banken til en av Norges største IT-arbeidsplasser.
Konserndirektør for Technology & services i DNB, Maria Ervik Løvold, sier at døren alltid er åpen for teknologer som kan tilføre banken nye impulser og kompetanse.
– Vi har Norges bredeste fagmiljø innenfor fintech. Her jobbes det med det nyeste nye av teknologier samtidig som vi også må mestre gammel teknologi, forteller hun.
Det finnes derfor mange veier inn til en karriere som teknolog i DNB: Internship. Kompetanseutvikling. Graduate Greenhouse. Kodehode. Lærling. Experis Academy.
DNB Corporate Graduate 2024-2025
IT-avdelingen som følger opp kapitalforvaltnings- og investeringsområdet, tar for eksempel inn IT-lærlinger fra videregående skoler. Flere tidligere lærlinger har fått fast jobb i DNB.
Iman Ahmad er lærling i akkurat den avdelingen, og kommer fra Kuben videregående i Oslo hvor hun tar informasjonsteknologi og medieproduksjon. Det er et fire års løp, to år på skolen og to år som lærling.
Iman er født i Italia og kom til Norge mot slutten av 2015. Hun er interessert i matematikk og alt innenfor IT, både software og hardware, og spesielt IT-sikkerhet, programmering, nettverk og server.
Du hadde flere bedrifter å velge mellom. Hvorfor valgte du akkurat DNB?
– Fordi det er så mange muligheter her og fordi DNB har mange dyktige ansatte med mye kompetanse om alt innenfor IT. Jeg føler at jeg lærer mye av å jobbe sammen med dem.
Enkelt forklart, hva går jobben din ut på?
– Jeg er jobber med Access management og support. Det vil si at jeg er førstelinje IT-support for brukerne av systemene knyttet til kapitalforvaltning.
Bergenseren Birger Huun ble headhuntet til stillingen som software engineer fra bankens interne bemanningsbyrå, Flexforce.
– Det skjedde da jeg hadde oppdrag i avdelingen for teknisk produktivitet hvor jeg jobbet med blant annet koding, som jeg også skal drive med nå. Jeg har kodet noe før, men ikke hatt det som hovedjobb. Gjennom karrieren har jeg stort sett jobbet med data management og prosjektledelse innenfor IT.
Birger hadde bakgrunn fra Universitetet i Bergen – institutt for informasjonsvitenskap – da han i 2008 ble ansatt i DNB som prosjektleder innenfor IT.
Enkelt forklart, hva går jobben din ut på?
– Jeg jobber nå mest med automatisk produksjonssetting på stormaskin, som er funksjonalitet langt nede i maskineriet. Målet er å styrke endringstakten og stabiliteten i bankens kjernesystemer.
Hva er det mest spennende med jobben?
– Det er å jobbe med det tekniske i områder som jeg tidligere fulgte opp som prosjektleder. Mens jeg tidligere hadde ansvaret for fremdrift, oversikt og prioriteringer, jobber jeg nå med de tekniske detaljene og funksjonaliteten. Det vi si at jeg kan bidra direkte til både stabil drift og reduserte kostnader.
Relatert artikkel: DNB-sjefen er en av landets fremste kvinnelige tech-ledere
Bæringen Thanh Thuan Tran har studert programmering på Høyskolen Kristiania. Han kom inn i DNB våren 2021 gjennom Experis Academy, som har et tre måneders graduate-program.
– I Experis Academy fikk jeg spisset kompetanse i ulike teknologier før jeg ble utplassert som ekstern konsulent i DNB i 12 måneder. Målet var hele tiden å bli fast ansatt. Det har han vært i snart et år nå.
Enkelt forklart, hva går jobben din ut på?
– Jeg utvikler og sørger for at applikasjonene som blir brukt innenfor kapitalforvaltning fungerer som de skal.
Hva er det mest spennende med jobben?
– At jeg får være med på å utvikle systemer som hver dag skal kunne håndtere enorme summer med penger. Oppstår det problemer, må disse derfor løses i høyt tempo med tungen rett i munnen.
Desim Waisi ble ansatt som graduate og har gjennomført det praktisk-teoretiske programmet "DNB Greenhouse IT-arkitekt". Hun er nå i full jobb som utvikler i Identity-teamet, som opererer i skjæringspunktet mellom koding og sikkerhet.
Dersim har en master i programmering og systemarkitektur fra Universitetet i Oslo (UiO). Hun bor i Oslo, men er født i Nord-Irak. Familien er opprinnelig kurdere fra Iran.
Hvorfor valgte du DNB?
– Fordi Graduate Greenhouse-programmet fristet. Der fikk jeg sammen med mange andre unge og nysgjerrige innsikt i de forskjellige kulturene og teknologiene i DNB. Det at vi alle var nye og i samme situasjon gjorde programmet ekstra spennende og sosialt, sier hun.
I løpet av de tre årene i Greenhouse opparbeidet hun seg erfaring i alt fra å jobbe i tverrfaglige team med koding, maskinlæring, devops og løsningsarkitektur på produktsiden til planlegging av sosiale eventer internt i Greenhouse.
Hva går jobben din som utvikler ut på?
– Akkurat nå jobber jeg med front end (brukergrensesnittet på nettsider) i teamet som utvikler e-signering, i første omgang for nettbanken. Jeg har også jobbet med back end (systemene bak) og infrastruktur.
Hva er det mest spennende med jobben?
– I Identity er det alltid noe som skjer og mye fart og spenning. Her jobber vi med alt fra programmering til sikkerhet og infrastruktur. DNB benytter mange kule teknologier, både skytjenester og moderne programmeringsspråk.
Anne-Karin Lundeby kom inn som summer intern i 2022. Nå leder hun prosjekter og arbeidsgrupper som utvikler nye modeller for å avdekke hvitvasking og terrorfinansiering.
Østfoldingen bor i Oslo og er utdannet sosialantropolog med medievitenskap og prosjektledelse. Hun har over 20 års erfaring fra TV2, de siste 10 årene som prosjektleder for underholdningsprogram.
Hvordan havnet du i DNB?
– Etter mange år i TV2 hadde jeg lyst til å lære noe helt nytt og utfordre meg selv. Derfor slo jeg til da jeg fikk muligheten til å være summer intern i avdelingen for fremvoksende teknologier i DNB sammen med seks studenter. Det var utrolig lærerikt og gøy.
Anne-Karin tok også AI-trener sertifisering og fikk samtidig lære hvordan en plattform for automatisering av dokumenter knyttet til anithvitvasking relegitimering utvikles.
– Etter bare noen uker skjønte jeg at DNB er et sted med mange muligheter. Derfor søkte jeg på jobben jeg har i dag som prosjektleder i Transaksjonsmonitorering i Group AML (Anti money laundering) .
Enkelt forklart, hva går jobben din ut på?
– Som prosjektleder skal jeg sikre god fremdrift, kommunisere godt med alle involverte og sørge for god dokumentasjon av det som utarbeides. Målet er å hindre at DNB utnyttes til hvitvasking og terrorfinansiering.
Hva er det mest spennende med jobben?
– At jeg lærer nye ting hver eneste dag og får jobbe med flinke, engasjerte og fine mennesker. Sammen bidrar vi til å innfri et viktig samfunnsansvar, og det motiverer meg hver dag.
Gaming ble kvæfjordingen Tom Knutsens inngangsbillett til Kodehode-prosjektet i Bergen, og etter hvert fast ansettelse som front end-utvikler i DNB i Bergen.
– Kodehode-prosjektet har ikke noe krav til forkunnskaper. Du må bare ha interesse for lære deg koding, og det hadde jeg. Jeg har alltid vært interessert i data og IT selv om jeg ikke har studert det, sier han.
Kodehode-prosjektet innebar tre måneder med forelesninger, «tavle»-læring og prosjektarbeid og etter hvert praksisplass i banken. I oktober 2022 ble han fast ansatt.
Enkelt forklart, hva går jobben din i DNB ut på?
– Jeg jobber som front-end utvikler på DNBs nye bedriftsportal for pensjon- og personforsikring. Der lager jeg nye funksjoner og undersider. I tillegg justerer og fikser jeg problemer når de oppstår eller oppdages.
Hva er det mest spennende meg jobben?
– Akkurat nå er det å jobbe med et nytt produkt. Men generelt sett er det muligheten til å lære av alle som sitter rundt meg. Det er et utrolig godt sosialt miljø her med mye kunnskaps- og meningsdeling.
Relatert artikkel: Disse kvinnene tar DNB inn i fremtiden