DNBs mobilbank feirer ett år:

Nå kan du sjekke forbruket ditt nøyere

Funksjonen "Pengebruk" vil deg en mye mer detaljert innsikt over hva du faktisk bruker penger på.

BEVISSTGJØRING: Det fine med "Pengebruk"-funksjonaliteten er at du blir mye mer bevisst over hva du faktisk bruker penger på. Foto: Skjermdump
Lesetid 4 min lesetid
Publisert 14. jan 2020
Artikkelen er flere år gammel

Mobilbanken til DNB feiret ett år tirsdag 14. januar, og bursdagsbarnet har fått mange flere venner enn "foreldrene" kunne håpet på. 

- Den gamle mobilbanken hadde 6-700.000 brukere, og vi hadde et mål om å få 800.000 med den nye. Det syntes vi selv var i overkant hårete, så det er klart vi er fornøyde og stolte over å klare en million, sier en av "foreldrene", Olav Færevik Gulbrandsen, leder for digitale kanaler.

 

Hvor mange norske apper kan man si det samme om?
Ingjerd Blekeli Spiten

For rett før jul startet feiringen hos teamet  som gir mobilbanken stadig mer funksjonalitet. Da rundet mobilbanken én million brukere. 

Ettåringen vokser raskt, og gjennom hyppige oppdateringer har den også har utviklet seg i et rasende tempo. Ny funksjonalitet har kommet til gjennom hele året; en god blanding av salgsløsninger, selvbetjeningsløsninger og andre nyttige ting. 

- I den gamle appen hadde vi tre oppdateringer på fire år. Nå har vi kommet med nye ting hver eneste måned siden lanseringen, og det synes vi er litt kult, sier den andre "forelderen", produkteier Oscar Nordström.

Foto: Skjermdump

Gled eller gru deg til "Pengebruk"

Det kom (og i år kommer det flere) en rekke funksjoner til DNBs mobilbank i fjor. Under er bare noen eksempler: 

  • Sjekk saldo på widget uten innlogging (februar)
  • Fakturaskanner (april)
  • Valutakalkulator med GPS-lokalisering (juli)
  • Søk om forbrukslån (september)
  • Konto-aggregering – legg til kontoer fra andre banker (oktober)
  • Varsling om ny eFaktura (november)

I anledning ettårsjubileet har funksjonaliteten "Pengebruk" kommet,  som er akkurat det. En bevisstgjøring av hva du faktisk bruker penger på.  Her kan du få en månedsvis eller årsbasert (helt tilbake til 2017) oversikt over hvor du legger igjen pengene dine. Det er fordelt på forskjellige kategorier som "Dagligvarer", "Kjøretøy", og, den sikkert mange er ekstra nysgjerrig på, "Restaurant og uteliv". Disse, som for eksempel "Dagligvarer", er så igjen fordelt på underkategorier som "Mat og husholdning" og "Polvarer". Dermed kan du få det helt nøyaktige beløpet på akkurat hvor mye du la igjen på Vinmonopolet i fjor. Hvis du vil. 

FORNØYD: Konserndirektør for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, er stolt over ettårsjubilanten. Foto: Stig B. Fiksdal

Stolt "gudmor"

Konserndirektør for personmarked i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, er "eier" av mobilbanken, og er også veldig stolt over hva Olav og Oscar og utviklerne i DNB har fått til. 

- Det er imponerende at mobilbanken har fått til så mange brukere på så kort tid. Over én million bruker på under ett år. Hvor mange norske apper kan man si det samme om?

Konserndirektøren har en klar ambisjon om at mobilbanken skal være den foretrukne hverdagsbanken for kundene til DNB.

- Med Pengebruk gjør vi det enda enklere å få full oversikt over egen økonomi, og ikke minst se hvor man har et sparepotensial. Oppdateringen som slippes i dag er bare starten, og fremover til funksjonen bli enda mer detaljert og tilpasset kundes forbruksmønster.