VitalThings mottar finansering fra InvestEU og europeisk medisinsk godkjenning for sin kontaktløse pasientmonitor, Guardian M10.
Bård Benum, som er CEO for VitalThings, var invitert til DNB NXT for å gi en oppdatering fra reisen til helseteknologi-startupen VitalThings. Selskapet har nylig landet en europeisk medisinsk godkjenning for sin kontaktløse pasientmonitor, Guardian M10.
– Løsningen måler pustefrekvens og pustemønster uten at pasienten har sensorer på kroppen, og er utviklet i tett samarbeid med St. Olavs Hospital i Trondheim, sier Benum.
Det gir oss en skalerbarhet med store muligheter
– Vi er på vei inn i skalering av salg, men det er lange og kompliserte prosesser i helse. Vi har investert tungt i regulatorisk kompetanse og bygget opp en forretningsmodell basert på de digitale tjenestene vi kan tilby rundt produktene våre. Det gir oss store muligheter når utfordringene rundt mangel på helsepersonell og eldrebølgen skal håndteres både her hjemme og i resten av verden, sier Benum, og viser til at selskapet blant annet er i gang med flere piloter i det tyske markedet.
I juni inngikk DNB en avtale med EU som muliggjør opptil 2,5 milliarder kroner i nye lån til små og mellomstore bedrifter.
– Avtalen er en del av EUs InvestEU-program, og gjør det mulig for DNB å bidra med lån til opptil 250 bedrifter for å akselerere investeringer i grønn og digital transformasjon. Nå har vi utbetalt det første InvestEU-lånet til VitalThings her i Trondheim, sier Rigmor Bråthen, regionbanksjef i DNB Trøndelag.
Nå har vi utbetalt det første InvestEU-lånet til VitalThings her i Trondheim
Bråthen forteller at det er viktig for DNB å fremme vekst og utvikling på tvers av bransjer.
– Ved å fasilitere tilgangen til mer gunstig finansiering hjelper vi norske selskaper med å være mer innovative, vokse og bidra til en sterkere økonomi.
VitalThings ble etablert i 2017 av tre erfarne teknologigründere og ledere. Ole Johan Ellingsen, Alf-Egil Bogen og Bård Benum. VitalThings har siden 2017 hatt den digitale nattevakten Somnofy i markedet, og 40 kommuner og organisasjoner bruker nå denne. Organisasjonen teller 30 ansatte i Trondheim og Tønsberg og dekker hele verdikjeden fra sensorteknologi, signalbehandling, kunstig intelligens, digitale tjenester samt helsefaglig klinisk og regulatorisk kompetanse.
– Det er stor interesse rundt helseteknologi i Trøndelag, og da er det viktig at vi har spennende selskaper som VitalThings, som er i ferd med å lykkes både nasjonalt og internasjonalt, sier Bråthen.