DNB NXT Accelerator

Akseleratorprogram med høyteknologiske løsninger

En viktig stemme for oppstartbedriftene i koronasituasjonen.

DNB NXT Accelerator 2020: Fem selskaper deltar på akseleratorprogrammet og kick off ble gjennomført digitalt. Foto: DNB
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 27. apr 2020
Artikkelen er flere år gammel

- Fem oppstartsselskaper er plukket ut til å være med i årets akselerator. De utvikler blant annet nye høyteknologiske løsninger innen cybersikkerhet, klimarisiko, smarte kontrakter og data science, sier Maria Archontoulis, som leder akseleratoren fra DNBs side.

Årets selskaper:

  • Variable - Finansiell teknologi
  • Unifai – Data science
  • 0xepic – Cybersikkerhet
  • Quantik – Finansiell teknologi / smarte kontrakter
  • Greenpool – Finansiell teknologi / forsikring
Målet med akseleratoren er å utforske og utvikle aktuelle produkter og tjenester med kommersielle gevinster for begge parter
Petter Lee Johannessen

Fokus på «Product market fit»

Selskapene som er med i akseleratoren er alle oppstartsselskaper.

- Selskapene er i en tidlig fase, og er avhengige av kompetanse og veiledning for å finne «product market fit», altså markedets behov for produktet eller tjenesten. Dette kan igjen lede til selskapets aller første kunde, sier Nils Juell, leder for akseleratoren i StartupLab.

Selskapene er i en tidlig fase, og er avhengige av kompetanse og veiledning
Nils Juell

StartupLab er DNBs partner i programmet, og er en viktig stemme for oppstartsbedriftene i koronasituasjonen.

- Mange oppstartsselskaper er i en fase der tilgangen på samarbeidspartnere og bedriftskunder er kritisk for at de skal komme seg gjennom den økonomiske situasjonen som nå preger Norge og resten av verden. At store norske selskaper som DNB velger å støtte opp om og fortsetter med «business as usual», og ikke stopper eller utsetter samarbeid og prosjekter, er derfor helt avgjørende for å sikre innovasjon og vekst fremover, sier Juell.

Utforsker og utvikler

Selskapene i akseleratoren får tildelt en mentor fra et relevant forretningsområde i DNB og en divisjonsdirektør eller konsernleder som sponsor. De får også tilgang til en gruppe ekspertressurser fra hele DNB-konsernet.

- Målet med akseleratoren er å utforske og utvikle aktuelle produkter og tjenester med kommersielle gevinster for begge parter, sier Petter Lee-Johannessen, leder av Strategiske Partnerskap i DNB.

Vi har blitt matchet med akkurat de nøkkelpersonene i DNB som kan bistå med innsikten vi trenger
Adam Scheuring
TEAM VARIABLE: - Vi er veldig fornøyde med programmet, sier Adam Scheuring. Her sammen med resten av Variable-kollegaene. Foto: Variable

Fornøyd

Variable er et av selskapene som er med i programmet, og daglig leder Adam Scheuring forteller at så langt har deltagelsen vært produktiv.

- Vi er veldig fornøyde med programmet, og har blitt matchet med akkurat de nøkkelpersonene i DNB som kan bistå med innsikten vi trenger for å utvikle vårt produkt, sier han.

Møtes på nye måter

Koronasituasjonen gjør at årets akselerator er forvandlet til en digital utgave, og med videokonferansesystemet fra den norske startupen Whereby kunne alle møtes på kick-off i mars.

- Jeg er positivt overrasket over hvor mye engasjement StartupLab har klart å skape online. Utover kick-off og faglige workshops har vi også hatt sosiale samlinger som after work med kreative innslag, sier Archontoulis. 

DNB NXT Accelerator
  • DNB og StartupLab inviterer for fjerde gang oppstartsselskaper til DNB NXT Accelerator, et akseleratorprogram i regi av StartupLab.
  • Akseleratoren er et tremåneders program med kompetanseheving, mentoring og coaching av oppstartsselskaper, med mål om å utforske og utvikle aktuelle produkter og tjenester med kommersielle gevinster for begge parter.
  • Nyhet for i år er at Fremtind forsikring er en del av programmet og er jobber tett med Greenpool
  • Fem selskaper deltar i årets akselerator, og de utvikler blant annet nye høyteknologiske løsninger innen cybersikkerhet, klimarisiko, regnskap og data science.
  • For første gang gjennomføres akseleratoren digitalt