Dette er nytt i skattemeldingen for 2021

Dette er de viktigste endringene i skattemeldingen, som 4,9 millioner nordmenn vil motta i perioden 16. mars til 4. april.

SKATTEMELDINGEN KOMMER NÅ: Skatteetaten har gjort det enda enklere å sjekke og sende inn skattemeldingen. Foto: NTB scanpix
Lesetid 2 min lesetid
Publisert 16. mar 2022
Artikkelen er flere år gammel

Skatteetaten har i løpet av de siste årene gjort det enklere for skattebetalerne å gjennomgå og sende inn skattemeldingen. Den er blant annet blitt mer interaktivt med en tydeligere "send inn"-knapp enn tidligere.

Skatteetaten har gjort ytterligere forbedringer i løpet av det siste året.

NYTT: - I år vil flere få skattemeldingen tidlig. Dermed vil flere å bedre tid til å justere den, sier seniorrådgiver i Skatteetaten, Stig Flesland. Foto: Skattebetalerforeningen

Den største endringen gjelder enkeltpersonforetak:

De med enkeltpersonsforetak får i år en ny og forenklet skattemelding for første gang. Alle vedleggsskjemaer og næringsoppgaver er erstattet av en næringsspesifikasjon som er en integrert del av skattemeldingen.

- Målet er at det skal bli enklere og mer effektivt å levere riktige opplysninger med bedre kvalitet, sier seniorrådgiver i Skatteetaten, Stig Flesland.

Dette er nytt av året for lønnsmottakere og pensjonister

Skattemeldingen for lønnstakere og pensjonister blir tilgjengelig for den enkelte på skatteetaten.no.

De som får den på papir kan også åpne den digitalt på skatteetaten.no.

Skattemeldingen på papir sendes i år ut samtidig som den elektroniske skattemeldingen, det vil si i perioden 16. mars til 4. april.

- Dette betyr at flere vil få skattemeldingen tidligere. Dermed vil flere ha bedre tid til å gjennomgå den og gjøre eventuelle justeringer før fristen 30 april, sier Flesland.

30. april er også frist for å søke om utsatt leveringsfrist.

Skattemeldingen på papir kommer i år i nytt format

Nå er skattemeldingen på papir blitt mer lik den nye digitale skattemeldingen på skatteetaten.no. Det betyr at papirutgaven er blitt mer intuitiv med følgende temaer istedenfor poster:

  • Arbeid, trygd og pensjon
  • Bank, lån og forsikring
  • Bolig og eiendeler
  • Familie og helse
  • Finans
  • Gave og arv
  • Andre forhold

Kilde: Skatteetaten