DNB Markets om aksjemarkedet 2. september:

Positive oppdateringer fra Walmart og Zoom

Raskere akselerasjon i industrien enn ventet.

OPP: Zoom -gründer Eric Yuan under børsnoteringen i fjor. Foto: NTB scanpix
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 02. sep 2020
Artikkelen er flere år gammel

Dette er en morgenrapport fra DNB Markets (*), skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn:

Signalene om en raskere akselerasjon i industrien enn ventet ga sammen med positive oppdateringer fra blant annet Walmart og Zoom, samt bedre globale innkjøpssjefsindekser enn fryktet, en oppgang for det amerikanske aksjemarkedet i går.

Dow, S&P500 og Nasdaq var ved stengetid kommet opp med henholdsvis 0.8 %, 0.8 % og 1.4 %. Volumet på de tre hovedindeksene kom inn på 81-100% av gjennomsnittet for de siste tre måneder. Etter løftet på mandag var VIX-indeksen i går ned igjen med 1.1 % til 26.1 punkter.

Tiårige amerikanske statsobligasjoner handles i morgentimene i dag med en rente på 0.68 %, hvilket er ned 4 basispunkter i forhold til avkastningskravet ved stengetid i det norske markedet i går.           

Blandet i Asia

I Asia ser vi en blandet utvikling i dag med Nikkei i Japan kort før stengetid opp med 0.3 % og de viktigste kinesiske indeksene ned inntil 0.5 %. Mens det japanske markedet ser ut til å få drahjelp av det siste døgnets utvikling i USA ser investorene i Kina ut til å være mer urolige for mulige nye reguleringer innen finanssektoren. På tross av mye overskrifter om en historisk svak BNP-vekst i Australia gjennom Q2 ser vi at den lokale hovedindeksen i dag stenger opp 1.8 %.

I Europa vil i dag oppdateringene av utviklingen i spansk ledighet gjennom august og de tyske detaljhandelstallene for juli kunne få oppmerksomhet. Etter hvert vil så oppmerksomheten bli vendt mot veksten i privat sysselsetting for USA gjennom august. På forhånd er det ventet at rundt 1 mill. personer i løpet av måneden kom tilbake i nye eller tidligere stillinger.

Litt nærmere stengetid i det norske markedet kommer det så oppdaterte tall for ordreinngangen i amerikansk industri i juli. Senere i kveld legger så sentralbanken fram sin Beige Book, dvs. statusrapporten for nåsituasjonen i amerikansk økonomi.    

Oljeprisene holdes oppe   

Kombinasjonen av lettelse over signalene fra de asiatiske og europeiske innkjøpsindeksene og en svakere USD-kurs bidro til å holde oljeprisene opp i går ettermiddag og kveld. Samtidig indikerte også de foreløpige amerikanske lagertallene at råoljebeholdningene forrige uke var ned med 6.4 mill. fat. I utgangspunktet var det ventet at reduksjonen ville være på 2 mill. fat. WTI-prisen var i USA i går ned med USD 0.05 pr. fat til USD 42.75 pr. fat og ligger i morgentimene i dag opp igjen på USD 43.11 pr. fat. Brent-prisen ligger samtidig på USD 45.94 pr. fat og er dermed ned USD 0.04 pr. fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går. De fullstendige amerikanske oljelagertallene legges fram i ettermiddag kl. 16.30 norsk tid       

Ice Group

Utstedelsen av et konvertibelt obligasjonslån på NOK 650-1200 mill. har etter vårt syn redusert den finansielle risikoen i Ice Group betydelig. Selv om vi ikke utelukker en optimalisering av balansen ved tilførsel av ny egenkapital tidlig i 2021 vil selskapet på våre estimater nå være fullt finansiert. Vi venter positive nyheter i form av avtale om en delvis nedbetaling av eksisterende mellomfinansiering samt etablering av en forbedret roamingavtale i tiden fremover. I tillegg åpner det nye konvertible lånet for en refinansiering av obligasjonslånet som forfaller i oktober neste år. Ice Group stengte i går på NOK 16.40 pr. aksje og vi gjentar en kjøpsanbefaling med et kursmål oppjustert fra NOK 21 til NOK 29 pr. aksje.          

(*) Denne rapporten er utarbeidet av DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen