Fond og sparing:
– Med DNBs sterke posisjon i de nordiske kapitalmarkedene, mener jeg vi har forutsetningene for å ha et ledende Nordenfond.
– Det er det folk skal kunne forvente av oss, og det er egentlig ingen unnskyldninger for å ikke få til dette, sier Hans-Marius Lee Ludvigsen.
Forvalteren rykker opp og blir leder for alle tre Norden-strategiene i DNB Asset Management. Han får ansvaret for DNB Norden og DNB Grønt Skifte Norden. Fra tidligere har han ledet DNB Nordic Small Cap siden oppstart.
– Jeg har troen på at dette skal bli veldig bra framover, det blir ingen drastiske endringer over natten, men det er jo alltid slik at enhver forvalter tar med seg sin filosofi inn i forvaltningen, sier Ludvigsen.
Han forteller at han har lært utrolig mye av Øyvind Fjell og syns det er trist at han går over til en konkurrent.
– Når vi ansatte Hans-Marius i 2019 visste vi at han var en dyktig aksjeplukker mens han jobbet som analytiker. Det har vist seg at han også hadde et naturtalent som aksjeforvalter også, sier Knut Hellandsvik.
Hellandsvik er leder for alle aksjeforvalterne i DNB Asset Management.
– Siden oppstarten i 2019 har DNB Nordic Small Cap levert best avkastning av samtlige nordiske fond som retter seg mot små og mellomstore bedrifter og han har slått referanseindeksen med 56 prosent. Han er en sterk lagspiller, gledesspreder, og vi tror han er den rette mannen for å lede nordenforvaltningen videre, sier Hellandsvik.
– Andreas Bertheussen rykker opp til porteføljeforvalter, jeg har jobbet med ham både i og utenfor DNB, så vi kjenner hverandre godt, sier Ludvigsen.
Han forteller at de planlegger å ta inspirasjon fra DNB Teknologi-fondet, hvor de har delt inn investeringsuniverset i ulike spesialiteter, men at alle skal ha nok kunnskap til alle selskapene til å diskutere investeringsbeslutningene seg imellom.
– Vi ønsker å rekruttere en person som enten senioranalytiker eller junior porteføljeforvalter, sier Ludvigsen.
– Det viktige er at vi får inn en person som deler vår investeringsfilosofi, som har en genuin aksjeinteresse og som ønsker å grave dypt for å finne gode investeringscase. Man skal ikke alltid være enig, men vi skal fortsatt ha det gøy på jobb, sier Ludvigsen.
Han påpeker også at de vil fortsette å dra nytte av både de ulike sektorforvalterne (Teknologi, Finans, Health Care) og Norge-forvalterne, for å nevne noe.
– DNB Norden og DNB Grønt Norden har sammenlagt ganske mye kapital, det gir oss både noen fordeler og begrensninger, sier Ludvigsen.
Han peker på at forvalterne framover i større grad vil knytte ideene på tvers av norden-fondene, men at det er forskjellige fond med ulike mandat. De minste selskapene har også noen unike trekk som gjør at han har mange av dem i porteføljen til DNB Nordic Small Cap.
– Investeringsfilosofien skal harmoniseres med det jeg mener fungerer best fra small cap-forvaltningen, og vi vil nok systematisere small cap -eksponeringen i de store fondene. Til syvende og sist vil dette være ulike fond, hvor filosofien må tilpasses noe deretter, sier Ludvigsen.
– Som forvalter er min erfaring at man til enhver tid kanskje har mellom tre og fem eksepsjonelle investeringsideer, men et langt større antall ganske gode investeringsideer. Dette er noe av fundamentet for investeringsfilosofien bak small cap-fondet, der vi er diversifiserte, men der vi også satser hardt når vi mener vi har funnet gull. Det er naturlig å anta at large cap-fondene vil bli mer diversifisert, men likevel betydelig mindre enn small cap-fondet, utdyper han.
I forhold til både norske aksjer og globale mener Ludvigsen at Norden gir deg det beste av to verdener.
– Jeg mener Norden som investeringsunivers er ganske unikt. Det er stort nok til at vi har tilgang til alle slags typer eksponering, men lite nok til å ha relativt god oversikt over alt som rører seg. Denne nærheten til investeringsuniverset mener jeg kan spille en viktig rolle når vi analyserer selskaper og jakter på gode aksjecase, avslutter Ludvigsen.
Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.