– Jo yngre du er når du begynner å spare til pensjon, desto «billigere» er det å bli pensjonsmillionær, sier Stian Revheim i DNB.
Det er en gladnyhet at mange av dem som er i gang med pensjonssparingen, ligger godt an til å bli pensjonsmillionærer, forteller DNBs pensjonsekspert.
– Blant DNBs kunder som sparer til pensjon, vil mange komme til å ha en god pott med ekstra penger den dagen de går av med pensjon, sier Revheim.
Og ekstra gledelig er det at rekordmange nå sparer til pensjon og at stadig flere gjør det i aksjefond fremfor bankkonto.
Det er mye «billigere» jo yngre du er
Starter du som ung å spare til pensjon er det ikke mange hundrelapper i måneden som må settes av, forklarer han.
– Det ser mye lysere ut, og det er mye «billigere» jo yngre du er. Venter du til du nærmer deg pensjonsalder må du sette av flere tusen kroner i måneden for å komme i mål.
– Starter du å spare til pensjon den dagen du fyller 30 år, og setter av cirka 600 kroner hver måned helt fram til du fyller 67 år, vil sparepengene dine ha vokst til 1 million kroner, forteller Revheim.
Er du blitt 40 år blir sparebeløpet litt høyere, nemlig cirka 1.200 kroner hver måned, og da må du spare dette beløpet i 27 år, forklarer han.
– Har du fylt 50 år, er det 17 år igjen til pensjonsalder – da må du spare cirka 2.800 kroner i måneden.
Sparebeløp per måned for å ha verdier lik 1 million kroner den dagen du fyller 67 år:
Forutsetninger: Pengene spares i aksjefond med en avkastning på 6,5 % per år. Merk at ingen aksjefond gir garantert avkastning og at denne kan variere. Skatt og inflasjon er det ikke tatt hensyn til. Husk også at historisk avkastning aldri er noen garanti for framtidig avkastning. Framtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, dyktighet, risiko, samt kostnader ved kjøp, vedlikehold og salg. Avkastningen kan også bli negativ.
Revheim har noen enkle råd for å komme i gang med pensjonssparingen:
Merk: Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.