Fond og sparing:
– Menn er raskere til å selge enn kvinner, erfaring viser at kvinners sparemåte er bedre, sier Behnaz Ganji.
Tall fra DNB viser riktignok at kvinner fortsatt er mer forsiktige enn menn både når det kommer til andelen som investeres i aksjefond, men også hvilken type aksjefond som kvinnene velger.
– Menn er raskere til å gjøre både kjøp og salg dersom de mener det finnes interessante muligheter, eller at de tror på dårligere tider, men forsøk på å time markedet er sjelden oppskriften på suksess, sier Behnaz Ganji.
Ganji er autorisert finansiell rådgiver og sparekspert i DNB.
– I tillegg er det fortsatt slik at menn er svært overrepresentert blant kundene våre som handler enkeltaksjer, fortsetter Ganji.
– Jeg syns kvinner har en bedre måte å spare på enn menn, det lønner seg vanligvis å holde på sparingen i tykt og tynt, men, jeg skulle ønske vi var litt modigere nå det gjelder valg av aksjeandel, sier Ganji.
Kvinner har også lavere sparebeløp enn menn.
– Det kan være naturlig siden vi dessverre har lavere lønn enn menn, men samtidig er ikke forskjellene så store at med litt omprioritering så kunne vi tatt dem igjen, sier Ganji.
Gitt at kvinnene sparer et lavere beløp mener spareksperten at det er desto viktigere at sparingen er gjort på en måte som gir god mulighet for å oppnå høy avkastning. Altså at langsiktig sparing, lenger enn seks år, gjerne har et godt innslag av aksjer.
Februar fortsetter med nettotegning på nivå med januar, det sterk nettotegning for tredje måned på rad.
– Fortsatt gode aksjemarkedet gjør trolig at interessen holder seg oppe, sier Ganji.
*Nye fond på topp ti listen fra forrige måned
*Nye fond på topp ti listen fra forrige måned
Innholdet i artikkelen er å anse som markedsføringsføringsmateriale fra DNB og skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som investeringsrådgivning tilpasset den enkelte investors situasjon. DNB påtar seg ikke noe ansvar som følge av at innholdet i artikkelen legges til grunn for eventuelle investeringsbeslutninger. Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning. Avkastningen kan bli negativ som følge av kurstap.