DNB Invest:

Kahoot! vil bli verdens ledende e-læringsselskap

- Det vi leverer i dag er ikke godt nok i morgen, sier administrerende direktør.

MANGE FORBILDER: - Det er ikke så vanskelig å finne gode forbilder i tech-universet., sier Hanoa og trekker frem både Apple, Google og Amazon. Foto: NTB scanpix
Lesetid 3 min lesetid
Publisert 26. mar 2021
Artikkelen er flere år gammel

Eilert Giertsen Hanoa er administrerende direktør i Kahoot!, og snakker om selskapets suksess under den digitale konferansen DNB Invest, med aksjesjef i DNB Markets, Thomas Breivik. Hanoa startet det som etter hvert ble Mamut ASA, og som i 2011 ble solgt til Visma.

Det er ingen tvil om at Kahoot! er et eksempel på et selskap som har fått mye oppmerksomhet under pandemien. Kahoot!s aksjer har også blitt flyttet fra Euronext Growth til Oslo Børs’ hovedliste, og har gått fra å ha en aksjekurs rett under 14 kroner til omtrent 109 kroner på skrivende tidspunkt.

- Den interessen vi ser rundt god programvare for å lære, og ikke minst gratis kvalitetsinnhold på plattformen, det er nok en viktig forutsetning for å lykkes med prosjektet om å bli en ledende læringsplattform, sier Hanoa.

STOR INTERESSE: Interessen for Kahoot går verden rundt, og er et program mange kjenner til. Foto: NTB scanpix

Opptatt av videreutvikling

Bare det siste året har Kahoot! hatt 1,5 milliarder deltakere på spillene sine. I tillegg har de kjøpt flere selskaper, inkludert Whiteboard.fi og Drops, som begge er e-læringstjenester.

- Hvis man skal lykkes med et produkt over tid, må produktet hele tiden videreutvikles og opplevelsen forbedres. Det er nok den viktigste forutsetningen, slår Hanoa fast.

Man må være i stand til å ta tilbakemeldinger fra kundene seriøst
Eilert Giertsen Hanoa

En av grunnene til at Kahoot! blir brukt igjen og igjen, tror Hanoa er fordi man, i tillegg til å ha sitt eget lagrede innhold, også kan se andres innhold.

- Det er en kombinasjon av egen nytte og at du ønsker å komme tilbake og bruke løsningen igjen, sier han.

Han legger også til at de ikke bruker noe penger på annonser og markedsføring av plattformen, så de baserer seg på «word of mouth».

Suksessfaktoren

- Vi tror at Kahoot! sin suksess kommer fra store fysiske forsamlinger før pandemien, som klasserom eller arrangementer, sier Hanoa.

Pandemien gjør at selskapet tilpasser plattformen til alle scenarioer, mener han.  

- Det har oppstått et behov for å levere programvare og funksjonalitet, som er relevant der alle er med via Zoom, eller kun halvparten er med på video, eller alle er med fysisk, forklarer han.

 

STORE AMBISJONER: Eilert Hanoa (t.v) og Thomas Breivik fra DNB (t.h) snakker om Kahoot!s virale spredning og veien videre. Foto: Fredrik Heggelihaugen / Gyro

Hanoa er opptatt av at du alltid må se fremover, og tenke på hvordan du kan levere enda bedre.

- Kombinasjonen av en sterk plattform, oppkjøp, stor interesse og at vi hele tiden klarer å videreutvikle oss, er det vi tror er de viktigste forutsetningene og ingrediensene for å lykkes.

Hanoa mener det er viktig at brukerne hele tiden opplever at løsningen blir litt bedre for hver gang.

- Man må være i stand til å ta tilbakemeldinger fra kundene seriøst, og hele tiden kunne forbedre seg. Også gjelder det å være ydmyk; det vi leverer i dag, er ikke godt nok i morgen. 

Mangfoldig og internasjonalt selskap

Totalt jobber det rundt 200 personer i Kahoot!, i tillegg til konsulenter og frilansere, fra 30 ulike nasjonaliteter. Et mangfoldig og internasjonalt selskap, beskriver Hanoa det som. 45 prosent av omsetningen finner sted i Nord-Amerika, og rundt en tredjedel i Europa.

- Vi har heldigvis en veldig god interesse rundt selskapet og produktet som gjør at vi tiltrekker oss gode talenter fra hele verden. Noen jobber der de bor, mange har flyttet til Oslo eller er fra Oslo. Den komposisjonen har hittil vist seg å være veldig bra, sier Hanoa.

Han er opptatt av å finne talenter som kan bidra til å utvikle selskapet.

- Det å forutse hva man trenger av nye talenter og mer kapasitet, for å gjøre det du gjør i dag endre bedre, er det mest abstrakte og vanskelige, men likevel det viktigste, avslutter han.