DNB Markets om aksjemarkedet 18. februar
Ice Group løftet seg med 13% etter fremleggelsen av Q4-rapporten på fredag.
Dette er en morgenrapport (*) fra DNB Markets, skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn:
Kursen flatet i går ut på det nye nivået og stengte på NOK 20 pr. aksje. På tross av at selskapet leverte negativ EBITDA for Q4 og samtidig har et re-finansieringsbehov som fortsatt må løses var de operasjonelle tallene likevel bedre enn ventet. Dette gir investorene et dilemma; kjøpe nå eller vente til en eventuell emisjon sørger for å ha sikret den videre finansieringen.
Dersom man avventer risikerer man at forventninger og ytterligere realisert vekst i abonnenter, økende omsetning pr. kunde og reduserte infrastrukturkostnader i løpet av de neste månedene i mellomtiden løfter kursen. Vi har en kjøpsanbefaling på Ice Group og et kursmål på NOK 35 pr. aksje.
Vi tok i går Sats inn i den ukentlige porteføljen med anbefalte aksjer. Selskapet la forrige uke fram Q4-tall på linje med våre forventninger og la seg samtidig i overkant av tidligere kommuniserte tall for etablering av nye treningssentre i 2020.
Ledelsen ser nå for seg etablering av sju nye sentre i inneværende år, mot tidligere gjennomsnittlig 4-6 nye sentre pr. år. Bedre inntjening enn ventet for den norske virksomheten oppveide for noe høyere kostnader i Sverige og Finland, og samlet sett har dette gitt en mindre oppjustering av våre EBITDA-estimatene for 2020-2021.
Kursen stengte i går på NOK 27.30 pr. aksje og vi har en kjøpsanbefaling med et kursmål på NOK 30 pr. aksje. På kursmålet verdsettes selskapet med en rabatt på rundt 15 % i forhold til gjennomsnittet for sammenlignbare nordiske og internasjonale detaljhandels- og serviceaktører, estimert diskontert kontantstrøm og historisk oppkjøpsaktivitet innenfor sektoren.
Vi mener begrenset fri flyt i aksjen og en i internasjonal sammenheng lav markedskapitalisering betyr at aksjen vil verdsettes med noe rabatt også fremover.
Etter en ujevn utvikling i går ser vi at de asiatiske markedene i dag trekker mer i samme retning. Dessverre for investorene er denne utviklingen nedover og i Japan er Nikkei kort før stengetid ned 1.5 %.
De viktigste kinesiske indeksene er samtidig ned inntil 1.3 %. I rentemarkedet er også avkastningskravet på tiårige amerikanske statsobligasjoner i morgentimene i dag kommet ned 3 basispunkter til 1.55 % i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går.
Kvartalsrapporten fra HSBC og den nedjusterte guidingen fra Apple tynger markeder allerede påvirket negativt av virusbekymringer og skuffende japanske makrotall.
I tillegg til at rapporteringstakten fra selskapene tar seg opp i dag får vi oppdaterte tall for ledighetsutviklingen i Sverige og UK. Fra Tyskland kommer den månedlige ZEW-undersøkelsen og fra USA får vi før de lokale markedene åpner i dag en oppdatert måling av industriaktiviteten i New York-området.
I morgentimene i dag vil kvartalsfremleggelsene og utviklingen i Asia kunne påvirke markedsutviklingen i Europa, mens vi allerede fra kl. 12.00 norsk tid i tillegg også vil se reaksjonene på rapporten fra Walmart kunne påvirke forventningene til åpningen av markedet i USA.
I oljemarkedet ligger WTI- og Brent-prisene før åpning i dag på henholdsvis USD 51.68 pr. fat og USD 57.06 pr. fat. Fornyet tvil om etterspørselsutviklingen har trukket prisene ned det siste døgnet og WTI-prisen er ned USD 0.43 pr. fat i forhold til ved stengetid i Oslo i går. I samme periode ser vi en reduksjon for Brent-prisen på USD 0.20 pr. fat.
(*) Denne rapporten er utarbeidet av DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen.