DNB Markets om aksjemarkedet 5. mars:
Guidingen i forbindelse med første fase av Johan Sverdrup har vært at feltet ville være oppe på platåproduksjonen i løpet av sommeren 2020.
Dette er en morgenrapport fra DNB Markets (*), skrevet av aksjeanalytiker Ole-Andreas Krohn:
Guidingen i forbindelse med første fase av Johan Sverdrup har vært at feltet ville være oppe på platåproduksjonen i løpet av sommeren 2020. Oppstarten ser ut til å ha gått uten større problemer og basert på indikasjoner for lastebehovet ser det ut til at produksjonen vil være oppe på 433k fat pr. dag allerede i april. Forventet platåproduksjon i første fase er tidligere oppgitt å være på 440k fat pr. dag.
Selv om dagens konsensusforventninger impliserer at platåproduksjon vil bli oppnådd tidligere enn opprinnelig ventet reduserer dette etter vårt syn likevel noe av risikoen knyttet til estimatene for Q1 og Q2 2020. En positiv oppstart på feltet vil i tillegg kunne medføre at forventningene til produksjonen etter hvert stiger utover det opprinnelige skisserte nivået.
Så langt er en slik utvikling, slik vi ser det, ikke reflektert i konsensus. Partnere på Johan Sverdrup er blant annet Equinor, Aker BP og Lundin Petroleum. De tre aksjene stengte i går på henholdsvis NOK 147.45 pr aksje, NOK 232.40 pr aksje og SEK 280.60 pr aksje. Vi har en salgsanbefaling på Lundin med et kursmål på SEK 228 pr aksje, en holdanbefaling på Equinor med et kursmål på NOK 175 pr aksje, og en kjøpsanbefaling på Aker BP med et kursmål på NOK 292 pr. aksje
Volatiliteten fortsatte i det amerikanske aksjemarkedet i går. Samtidig som investorene satte pris på resultatene fra det demokratiske partiets nominasjonsvalg, trakk oppdateringen av ISM-indeksen for tjenestesektoren og sysselsettingsveksten for februar også i positiv retning. Dow endte dermed dagen opp 4.3 %, mens S&P500 og Nasdaq sluttet opp henholdsvis 4.2 % og 3.9 %.
Avkastningen på tiårige amerikanske statsobligasjoner har hentet seg noe opp igjen det siste halve døgnet og ligger i morgentimene i dag på 1.02 %, opp 4 basispunkter i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går. VIX-indeksen var i går ned 13.1 % til 32 punkter.
Vendingen opp i USA, annonserte økonomiske midler tilgjengelig fra IMF og fortsatte forventninger til nye tiltak både sentralbanker og andre myndigheter, ser ut til å løfte stemningen i de asiatiske markedene i dag. I Japan har Nikkei-indeksen kort før stengetid steget med 1.1 %, mens de viktigste kinesiske indeksene samtidig er opp inntil 2.1 %.
I påvente av eventuelle meldinger fra ESB får vi i Norden i dag en oppdatering av ordreinngangen for svensk industri. I det amerikanske markedet fortsetter vi i ettermiddag med nøkkeltall både når det gjelder utviklingen for arbeidsmarkedet forrige uke og når det gjelder ordreinngangen for industrien i januar.
Det har før dagens innledning av de formelle OPEC-møtene kommet ubekreftede signaler om hvordan ikke minst Saudi-Arabia ser for seg omfanget av videre produksjonsreduksjoner. De russiske forhandlerne skal på sin side ikke være like interesserte i å redusere produksjonen ytterligere.
Parallelt med dette bekreftet også gårsdagens amerikanske oljelagertall at økningen i råoljebeholdningene var lavere enn opprinnelig ventet. WTI-prisen falt i USA i går med USD 0.40 pr. fat til USD 46.98 pr. fat og ligger i morgentimene i dag tilbake på USD 47.47 pr. fat. Brent-prisen ligger før åpning i Europa på USD 51.96 pr. fat, hvilket er ned USD 0.56 pr. fat i forhold til nivået ved stengetid i det norske markedet i går.
(*) Denne rapporten er utarbeidet av DNB Markets, et forretningsområde i DNB Bank ASA. Rapporten baserer seg på kilder som vurderes som pålitelige, men DNB Markets garanterer ikke at informasjonen er presis eller fullstendig. Uttalelser i rapporten reflekterer DNB Markets’ oppfatning på det tidspunkt rapporten ble utarbeidet, og DNB Markets forbeholder seg retten til å endre oppfatning uten varsel. Rapporten skal ikke oppfattes som et tilbud om å kjøpe eller selge finansielle instrumenter eller som en anbefaling om investeringsstrategi. DNB Markets påtar seg ikke noe ansvar, verken for direkte eller indirekte tap, som følge av at rapporten legges til grunn for investeringsbeslutninger. Her kan du lese den fulle versjonen.