Fond og sparing:
– Det er mange negative nyheter om teknologisektoren om dagen, og jeg mener det gir oss muligheter, sier forvalter Erling Thune.
Teknologisektoren har vært gjennom en berg-og-dal-bane under og etter pandemien. Da vi ble satt på hjemmekontor var det mange som fikk lyst eller behov for å oppgradere sine dingser. I tillegg fikk alle som fortsatt var i jobb mer penger mellom hendene fordi vi ikke kunne bruke pengene slik vi ønsket.
– Nå ser vi en korona-hangover i teknologisektoren, sier Erling Thune.
Thune er en av fire forvaltere i aksjefondet DNB Teknologi.
– Nå forventer mange at teknologisektoren skal gi lavere vekst enn markedet som helhet i 2023, det syns jeg er et veldig pessimistisk syn, sier Thune videre.
Med massiv etterspørsel fra kundene, satte også teknologisektoren i gang store ansettelsesprosesser under korona.
– Amazon har skal si opp 18.000 ansatte, og Salesforce har sagt at de skal redusere med staben med 10 prosent, sier Thune.
– Det er masse negative nyheter om teknologisektoren, og jeg mener det skaper muligheter for oss som investorer, og jeg mener det er mer spennende nå enn det har vært på mange år, sier Thune.
En del av selskapene som har fått hardest medfart har vært selskaper som blir betegnet som «vekstselskaper», hvor lønnsomheten ligger fram i tid. Disse ble veldig populære under pandemien og aksjekursene føk i været.
– Med kostnadsreduksjonene så kan kanskje flere av disse selskapene begynne å oppføre seg som virkelige selskaper som skaper positiv kontantstrøm, sier Thune.
Det er mye snakk om resesjon i Europa og USA, og eventuelt hvor «hard» eller «myk» denne blir.
– Spørsmålet denne gangen er hvor mye som allerede er priset inn i aksjene, sier Thune.
Han viser til utviklingen innen halvlederindustrien, hvor PC- og håndsett-salget har blir hardt rammet fra redusert etterspørsel fra de største elektronikkselskapene.
– Det betyr ikke nødvendigvis at halvlederindustrien vil gi mindreavkastning, etter hvert vil vi se ting klarne opp og hva som ligger i aksjekursene, sier Thune.
Forvalterne har dekket inn undervekten de hadde i halvlederindustrien for ett år siden.
Merk: Innholdet i denne artikkelen er ikke ment som investeringsråd eller anbefalinger. Har du noen spørsmål om fondene det refereres til, bør du kontakte en finansrådgiver som kjenner deg og din situasjon. Husk også at historisk avkastning i fond aldri er noen garanti for fremtidig avkastning. Fremtidig avkastning vil blant annet avhenge av markedsutvikling, forvalterens dyktighet, fondets risiko, samt kostnader ved kjøp, forvaltning og innløsning. Avkastningen kan også bli negativ som følge av kurstap.